Destinacionet ne luginen e Drinoit

Route 2

 1. 1

  Prosfora_Logo
 2. 2

  36fa320f6c3ecd39c0f5a8b2beea13125a2f9680.jpg
 3. 3

  979a1710b8eafce4d17a8011285c3891f2e86d45.jpg
 4. 4

  DJI_0042
 5. 5

  Prosfora_Logo
 6. 6

  3hd
 7. 7

  Prosfora_Logo
Prosfora_Logo

1

Manastiri i Shën Triadhës, Pepel

Manastiri i Shën Triadhës, Pepel

36fa320f6c3ecd39c0f5a8b2beea13125a2f9680.jpg

2

Kisha e Taksiarkeve te Medhenj,Bodrishte

Bodrishta është një nga fshatrat më të mëdha të Luginës së Dropullit, me prani të lartë të minoritetit etnik grek. Fshati shtrihet pranë qendrës historike të Mitropolisë së Drinopojës. Gjetjet arkeologjike dëshmojnë për ekzistencën e një vendbanimi të organizuar që nga periudha helenistike. Gjatë periudhës së vonë bizantine dhe në kohët e mëvonshme, komunitetet e vogla të zonës u lidhën me qendra të mëdha urbane në lindje dhe në perëndim, gjë që solli zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të shoqërive rajonale të Perandorisë Osmane. Në të gjithë zonën përreth u ndërtuan shumë kisha dhe manastire pasbizantine, të pranishme edhe sot, duke dëshmuar zhvillimin e asaj periudhe.

979a1710b8eafce4d17a8011285c3891f2e86d45.jpg

3

Kisha e Shen Athanasit,Bularat

Fshati Bularat shtrihet rrëzë Malit të Gjerë, në pjesën lindore të tij, dhe është një nga fshatrat më piktoreske të luginës së lumit Drino. Gjetjet arkeologjike të shek. III para Krishtit, si gurë peshe prej balte dhe vula, dëshmojnë për ekzistencën e një vendbanimi si dhe funksionimin e mundshëm të punishteve të qeramikës në zonë. Duke ndjekur një kurs paralel me komunitetet e tjera të rrethit të Gjirokastrës, në periudhën e vonë bizantine dhe në kohët e mëvonshme, banorët e Bularatit zhvilluan një aktivitet intensiv ekonomik, kryesisht në fushën e tregtisë. Si rezultat, në të gjithë zonën u ngrit një numër i konsiderueshëm shkollash dhe kishash.

DJI_0042

4

Kisha e Shenjtë e Fjetjes së Virgjëreshës, Zervat

Kisha e Shenjtë e Fjetjes së Virgjëreshës, Zervat

Prosfora_Logo

5

Kisha e Lindjes së Virgjëreshës Mari, Vllahogoranxi

Kisha e Lindjes së Virgjëreshës Mari, Vllahogoranxi

3hd

6

Manastiri i Shenjtë i Lindjes së Virgjëreshës Mari, Dhuvjan

Manastiri i Shenjtë i Lindjes së Virgjëreshës Mari, Dhuvjan

Prosfora_Logo

7

Kisha e Shën Atanasit, Goranxi

Kisha e Shën Atanasit, Goranxi

Pikat Turistike

Kompanitë lokale

HARTA E HYRJES

Click to listen highlighted text!